Hur vi kom till

Talkoo bildades som en ekonomisk förening år 1999 som ett EU-projekt under ledning av Eskilstuna Kommun. Huvudsyftet med detta projekt var att skapa arbetstillfällen i bostadsområdena Lagersberg och Råbergstorp. Medlemmarna skulle i första hand rekryteras bland arbetslösa och bidragstagare i respektive bostadsområde.

Verksamheten som skulle sälja varor och tjänster som flyttning, städning, fastighetsservice och yttre fastighetsskötsel skulle även verka för inflytande, trivsel, gemenskap och utveckling.
Efter 4 år ansågs projektet som lyckat och kommunen avbröt sitt ekonomiska stöd och Talkoo fick från 1/1-2004 själv bära alla kostnader och stå på egna ben.

Talkoo erbjuder genom städning, lokalvård, flyttning, magasinering och yttre skötsel kvalificerade tjänster inom den offentliga och privata sektorn.

Idag är vi 25 anställda som delar vårt engagemang för firman och för våra arbeten. Vi träffas på frukostmöten varje dag. Vi går vi igenom våra arbeten, ser till så att vi ligger i fas. Vi trivs tillsammans, vilket gör det extra roligt att arbeta.

Hur vi arbetar idag?

Flyttfirma

Vår personal har alla gått interna utbildningar i att planera, packa och lossa våra flyttbilar.

Ni som kunder kan känna er fullkomligt säkra på att vi kommer att göra allt för att ni ska bli fullständigt nöjda. Vi behandlar våra kunders bohag som om de vore våra egna. Vi är goda lyssnare och levererar alltid det vi lovar. Vi har väldigt goda recensioner och mycket goda vitsord från våra kunder. Det är vi medvetna om och det tänker vi fortsätta med. Ingen kund prioriteras bort stor som liten utan att se till att allt fungerat enligt de punkter som vi kommit överens om. Det kallas yrkesstolthet. Och om något mot förmodan går snett någonstans så ska ni veta att vi är fullt försäkrade via Trygg-Hansa mot skador under flytten och transporten och våra bilar är självfallet också helförsäkrade och med transporttillstånd.

Städfirma

Vår organisation har en kompetenssäkring genom interna utbildningar men även genom Städakademin i Sverige där alla fått gå en lokalvårdsutbildning.

Dessutom har våra arbetsledare även så kallad PRYL-Utbildning. Vi utför även egenkontroll av vårt arbete regelbundet vilket är viktigt för att kunna kvalitetssäkra vårt arbete för beställaren men även för oss själva.

Talkoo har under väldigt många år arbetat på och förbättrat sitt egna miljö- och kvalitetsledningssystem vilket gör att vi idag kan vara stolta över det och vårt arbete. Vi har även anpassat oss efter dagens miljöfrågor och gjort de rätta valen när det gäller val av kem och redskap för att få både kunder och myndigheter nöjda och vi har lyckats med det riktigt bra. Vi köper alla våra miljömärkta städkemikalier från Svenska Gipeco, vilket gör att vi har en totalleverantör som dessutom har sin tillverkning i svenska Jönköping.
Vi har nya tvättmaskiner för att säkerställa så att städmaterialet, moppar och dukar blir tvättade på rätt sätt så vi kan förhindra smittspridning på samtliga bostäder.
Mopptvättmaskinerna från PODAB är självdoserande vilket gör oss ännu mer miljövänliga. Exakta och optimerande vattenmängder minskar förbrukningen av både vatten och kemikalier. Det tvättmaskinen även gör är att spruta in medel klart i mopparna så de är redo att användas direkt. Med det så slippar våra lokalvårdare bära runt på hinkar med vatten, vilket gör det mer ergonomiskt samt tar bort risken för halka i trapper och tar även bort risken med vatten rinningar mellan våningsplanen i trapphusen.

Fastighetsservice

Fastighetsservice är en tjänst som rör den dagliga tillsynen och skötseln av bostaden. Alltså allt det praktiska som sker på plats, i och runt omkring fastigheten. Både byggnaden, utemiljön och alla tekniska installationer. Fastighetsservice är viktigt för att allt inom bostaden ska fungera som det ska och att den ser hel och ren ut.
Söker ni en förvaltningspartner som förstår hur en bostadsrättsförening fungerar är Talkoo ett självklart alternativ. Vi förvaltar fastigheter och är en ledande specialist på området. Oavsett om det rör sig om den dagliga skötseln av fastigheten som trädgård och uteplats eller regelbunden tillsyn, städning och/eller reparationer när något har gått sönder.

Med vår fastighetsjour är vi alltid bara ett samtal bort. Nyckeln till långsiktigt bra fastighetsservice är att vara omsorgsfull och närvarande. Det går självklart också bra att välja ut endast de tjänster som är aktuella för just er förening.

Vi sköter idag om många fastigheter i Eskilstuna med omnejd, och ni kanske är en av de många som känner er besvikna på er nuvarande fastighetsskötares ointresse. Hos oss finner ni det personliga engagemanget. Vi är ett litet företag som tycker att det är viktigt med den personliga kontakten mellan oss och kunden. För oss är det självklart att kundens behov ska stå i fokus. Vi utför allt inom fastighetsskötsel. Vi arbetar både för bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och privatpersoner.

Allmänna villkor

Läs våra allmänna villkor.